Keresés eredménye

Típusa:
összetett keresés
Keresési paraméterek:
Bedros J. Róbert dr. | szakcikk |

<< < 1 > >>
3 találat 1 oldalon - ebből zárolt tartalom 3 db

A zárolt tartalmakat csak bejelentkezett felhasználók tekinthetik meg!

Az elhízás és a covid-19

Szerző: Bedros J. Róbert dr.1 Simonyi Gábor dr.2
1Szt. Imre Egyetemi Oktatókórház, Országos Obezitológiai Centrum
2Szt. Imre Egyetemi Oktatókórház, Izolációs Egység, Budapest

A COVID-19-pandémia világszerte erősen megterheli az egészségügyi ellátórendszert. Ennek fő oka az intenzív terápiát igénylő esetek nagy száma, akik főleg az idősebbek és a különböző társbetegségekben is szenvedők köréből kerülnek ki. Az elhízás a COVID-19 betegség szempontjából rossz prognózist jelez. Ennek okai közül kiemelendők a jelen lévő kardiometabolikus társbetegségek és főleg a respirációs ...

Az antihipertenzív terápia anyagcsere vonatkozásai

Szerző: Finta Ervin dr., Menyhárt Rita dr.1 Simonyi Gábor dr.2 Bedros J. Róbert dr.3
1Szt. Imre Egyetemi Oktatókórház KHSZ VIP 1 Profil, Budapest
2Szt. Imre Egyetemi Oktatókórház Anyagcsere Központ, Budapest
3Szt. Imre Egyetemi Oktatókórház Főigazgatóság, Budapest

 Az anyagcsere-centrikus gondolkodásmód egyre fontosabb szerepet kap az antihipertenzív kezelésben. Az alkalmazott gyógyszercsoportok metabolikus hatásának szem előtt tartása is szükséges az egyénre szabott terápia összeállításához. Ennek során a beteg rizikóstátusza mellett figyelembe kell vennünk a béta-blokkolók, diuretikumok, kalciumcsatorna-blokkolók, centrális szerek, ACE-gátlók és ARB-k, vagy alfareceptor-...

Változások az elhízás diétás kezelésében – Momot ajánlás

Szerző: Pados Gyula dr., Simonyi Gábor dr., Audikovszky Mária dr. 1 Bedros J. Róbert dr.2
1Szt. Imre Egyetemi Oktatókórház Anyagcsere Központ, Budapest
2Szt. Imre Egyetemi Oktatókórház Főigazgatóság, Budapest

A 70-es, 80-as években az infarktus „járvány” miatt a koleszterin teória alapján a zsírszegény étrendet szorgalmazták, főleg az USA-ban, mérsékelt sikerrel, miközben a szénhidrát-fogyasztás megnőtt, az elhízás gyakorisága pedig az 1971-es 14,1%-ról 2000-re 30%-ra emelkedett. A magas glikémiás indexű szénhidrátdús ételek gyors vércukorszint-emelkedést, inzulinakciókat és glükóz → zsírsav-átalakulást, ...


<< < 1 > >>
3 találat 1 oldalon - ebből zárolt tartalom 3 db

A zárolt tartalmakat csak bejelentkezett felhasználók tekinthetik meg!